Η ΑΕΝΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ NΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ, ΤΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ

Η ΑΕΝΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ NΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ, ΤΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα στην τριήμερη Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Ν. Αφρική, στη Μοζαμβίκη και στην Μποτσουάνα την περίοδο 1-4 Νοεμβρίου 2017.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΝΑΟΣ κ.Νικόλαος Σηφάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης, συμμετείχε ενεργά στις επιχειρηματικές συναντήσεις που έγιναν στη Νότιo Αφρική, τη Μποτσουάνα και τη Μοζαμβίκη. Την αποστολή οργάνωσαν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και το Ελληνο-αφρικανικό Επιμελητήριο, ενώ επικεφαλής της επιχειρηματικής περιοδείας τέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ.

Στο πλαίσιο της αποστολής, προγραμματίστηκαν συναντήσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών των προαναφερομένων χωρών, αλλά και με ομογενειακές οργανώσεις.

Ειδικότερα, στο Γιοχάνεσμπουργκ πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικό Φόρουμ και 110 επιχειρηματικές συναντήσεις σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Γιοχάνεσμπουργκ (JCCI) και το Black Business Council. Στην Μοζαμβίκη πραγματοποιήθηκαν 70 συναντήσεις Β2Β στον Οργανισμό  Εξαγωγικού Εμπορίου και Επενδύσεων της χώρας, ενώ στην Μποτσουάνα 50 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Κέντρο Επενδύσεων και Εξαγωγών της χώρας, παρουσία του Υπουργού Επενδύσεων, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, κ. Σερέτσε.

Οι τομείς στους οποίους έδειξαν ενδιαφέρον οι αφρικανικές εταιρείες ήταν η ηλιακή ενέργεια, η τυποποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, οι υδάτινοι πόροι, ο κατασκευαστικός τομέας, τα φάρμακα και η μεταφορά τεχνογνωσίας στο πολύ σημαντικό κομμάτι του τουρισμού.

Από την πλευρά της ΑΕΝΑΟΣ, ο κ. Νικόλαος Σηφάκης συναντήθηκε με δεκάδες τοπικές εταιρείες που ενδιαφέρονται για συνεργασία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και παρουσίασε αναλυτικά τη δυναμική του κλάδου και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορεί να τους προσφέρει η συνεργασία με την ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα.

Η ΑΕΝΑΟΣ ευχαριστεί δημόσια τον ΣΕΒ και το Ελληνο-αφρικανικό Επιμελητήριο για την άρτια και επιτυχημένη επιχειρηματική αποστολή στις χώρες της νότιας Αφρικής.