ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Γ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΕΝΑΟΣ Ν. ΣΗΦΑΚΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Γ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΕΝΑΟΣ Ν. ΣΗΦΑΚΗ

Κατά την συνάντηση τους αναφέρθηκαν στο νέο στρατηγικό σχεδιασμό του ΒΟΑΚ, ο οποίος σαφώς απαιτείται να έχει και την ηλεκτρική-ενεργειακή του διάσταση, με σταθμούς ηλεκτροφόρτισης, super chargers κατά το μήκος του.

Η μεγάλη πρόκληση του άμεσου μέλλοντος για την χώρα μας, είναι η ηλεκτροκίνηση, στην οποία η ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα πρωτοπορεί, συνεργαζόμενη με κορυφαίους παγκόσμιους παράγωγους όπως η TESLA .

Ο κ. Σηφακης ενημέρωσε τον υπουργό για τις νέες τεχνολογίες αιχμής, τα σύγχρονα ενεργειακά συστήματα και τα EV chargers (φορτιστές οχημάτων).

Αναφέρθηκαν στο νέο στρατηγικό σχεδιασμό του ΒΟΑΚ, ο οποίος σαφώς απαιτείται να έχει και την ηλεκτρική-ενεργειακή του διάσταση, με σταθμούς ηλεκτροφόρτισης, super chargers κατά το μήκος του.

Η TESLA έχει προχωρήσει σε επιστημονική μελέτη για την Κρήτη, ως μέρος του πανευρωπαϊκού δικτύου ηλεκτροφόρτισης της, η οποία όμως θα παρουσιαστεί σύντομα σε κεντρικό επίπεδο. Επίσης, η τοπική αυτοδιοίκηση της Κρήτης, πρωτοπορεί με τη σειρά της, με τους δήμους Ρεθύμνης και Αρχανών Αστερουσίων να προχωρούν σε διαγωνισμούς που αφορούν την ηλεκτροκίνηση και την εγκατάσταση φορτιστών σε δημαρχεία και δημοτικά κτίρια.

Ο κ. Σηφάκης  επαίνεσε τον υπουργό, στις δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, για την εκπληκτική γνώση του σε θέματα ενέργειας και τεχνολογίας και τη θέληση του να βοηθήσει ενεργά τη χωρά στο βηματισμό της στο μέλλον.

Πηγή: cretalive.gr